Voedingsmiddelen

Wetgeving en consumenten stellen steeds hogere eisen aan de informatie op het etiket van levensmiddelen. Of het nu gaat om de energiewaarde, type vetzuren, het aandeel suikers bij koolhydraten of de aanwezigheid van allergenen. Met de gedetailleerde rapportages die u van ons ontvangt, kunt u voldoen aan de wettelijke eisen voor etikettering van voedingsmiddelen.

Voor het vaststellen van de voedingswaarde van uw producten kunt u bij NutriControl terecht voor standaardanalyses van o.a. de Big8. Maar ook analyseren we voedingsmiddelen op andere nutritionele en functionele componenten zoals aminozuren, vitaminen en mineralen & spoorelementen.

NutriControl kan u bij de productie van veilige voedingsmiddelen ondersteunen door chemische en microbiologische contaminanten te analyseren, zoals o.a. zware metalen, dioxinen, mycotoxinen, nitrofuranen of bacteriële pathogenen zoals Salmonella en Campylobacter. Bovendien kan ons laboratorium binnen 24 uur aantonen of een voedingsmiddel eiwitten van rund-, kip- of varkensvlees bevat. Een interessante analyse voor bedrijven, die halal- en koosjer (vlees)producten verwerken of verkopen.

Voor analyses van functionele ingrediënten in voedingsmiddelen zoals vitaminen, mineralen & spoorelementen, antioxidanten of aroma componenten kunt u ook bij ons terecht. Naast zout, zoet, zuur en bitter wordt Umami (‘hartig’) de vijfde basissmaak genoemd. Als u de vijfde smaakcomponent in uw producten wilt gebruiken of controleren, kan NutriControl de belangrijke verbindingen, die de umami-smaak vormen, analyseren.

Interessant is ook onze analyse naar ‘berengeur’ die gerelateerd is aan de stoffen (zoals skatol en indol), die aanwezig kunnen zijn in het vlees van vooral beren en vrijkomen tijdens de bereiding van het vlees.

Het klantportaal in een nieuw jasje met extra functionaliteiten.

Lees meer ►

Digitaal aanmelden bij NutriControl kost niets

Lees meer ►