Diervoeders

U wilt hoogwaardige diervoeders produceren. Voedzame en veilige voeders, die bijdragen aan een goede gezondheid, groei en ontwikkeling van (landbouw)huisdieren. NutriControl past de meest moderne analysetechnieken toe om de gehaltes te bepalen van gewenste én ongewenste voedingsstoffen of componenten. 

Van zowel eindproducten, grondstoffen en premix(grondstoffen) kunnen we de voederwaarde bepalen of specifieke nutriënten analyseren. Denk bijvoorbeeld aan de Weende-analyse (vocht, ruw eiwit, ruw vet (na zure hydrolyse), ruwe celstof, as) en zetmeel om de hoeveelheid van specifieke bouwstoffen vast te stellen. Ook kunnen we via de GC/MSMS techniek contaminanten zoals dioxinen en PCB's bepalen. De LC/MSMS-methode gebruiken we o.a. om snel te screenen op de aanwezigheid van mycotoxinen, die zeer schadelijk voor de (dier)gezondheid kunnen zijn.

De aanwezigheid van dierlijke bijproducten (PAP) in mengvoeders controleren we met o.a. een PCR- en een Elisa-methode. De aanwezigheid van botfragmentjes kunnen we met de microscopische methode aantonen.

Met de ICP-OES en ICP-MS-techniek kunnen we alle mineralen en spoorelementen tot op zeer laag niveau detecteren. Dit biedt snel en nauwkeurig aanknopingspunten voor de verbetering van product- en proceskwaliteit en voor het verminderen van gezondheids- en milieurisico’s.

Met NIR kan de voederwaarde in grondstoffen en eindproducten vastgesteld worden. Ook kunnen we uw NIR-ijklijnen opzetten en de analyses voor de kalibratie verzorgen.

Het klantportaal in een nieuw jasje met extra functionaliteiten.

Lees meer ►

Digitaal aanmelden bij NutriControl kost niets

Lees meer ►