Analyse van de vezelfractie.

Om de voedingswaarde van levensmiddelen en diervoeders te bepalen is het wenselijk om informatie te hebben over de omvang, samenstelling en afbreekbaarheid van de vezelfractie. NutriControl heeft veel kennis en ervaring met de analyse van de omvang en afbreekbaarheid van vezelfracties. Wij beschikken hiervoor over een aantal gevalideerde en geaccrediteerde methoden.

Zeer regelmatig voeren wij de analyse van ruwe celstof (diervoeders) en voedingsvezel conform AOAC 991.43 (voedingsmiddelen) uit. Daarnaast kan de omvang en samenstelling van de vezelfractie vastgesteld worden door bepaling van de fracties neutral detergent fibre (NDF), acid detergent fibre (ADF) en acid detergent lignin (ADL).

Door bovenstaande analyses te combineren met diverse voorbehandelingen kan inzicht verkregen worden over zowel de omvang, de samenstelling en de verteerbaarheid (afbreekbaarheid) van de koolhydraat- en vezelfractie in diervoeders en voedingsmiddelen.

Digitaal aanmelden bij NutriControl kost niets

Lees meer ►

Versleping en Homogeniteit

Lees meer ►