Analyse van koolhydraten

Voor voederwaardering van grondstoffen volstaat het soms om de fractie overige koolhydraten te berekenen. Soms is het echter zeer wenselijk om de omvang en/of samenstelling van de koolhydraatfractie exacter te kennen om verteerbaarheid, fermenteerbaarheid of omzetbaarheid beter te kunnen inschatten.

NutriControl heeft een groot aantal gevalideerde en geaccrediteerde methoden om koolhydraat- of vezelfracties te analyseren.

Zo analyseren wij zeer regelmatig het zetmeelgehalte in producten zowel met de enzymatische methode als ook met de polarimetrische (Ewers) methode. Daarnaast bepalen wij het gehalte aan “oplosbaar” of gegelatineerd zetmeel. Ook analyseert NutriControl het gehalte aanwezige vrije en gebonden suikers, mono- en di-sacchariden (lactose, glucose, maltose, saccharose, fructose en galactose) en oligo sacchariden (raffinose, stachyose, verbascose).

Daarnaast hebben wij meedere methoden om de omvang en samenstelling van de vezelfractie te bepalen zoals de bepaling van ruwe celstof, neutral detergent fibre (NDF), acid detergent fibre (ADF) en acid detergent lignin (ADF).

Door deze analyses te combineren en met diverse voorbehandelingen uit te voeren kan inzicht verkregen worden over zowel de omvang, de samenstelling en de verteerbaarheid (afbreekbaarheid) van de koolhydraat- en vezelfractie in diervoeders en voedingsmiddelen.

Het klantportaal in een nieuw jasje met extra functionaliteiten.

Lees meer ►

Digitaal aanmelden bij NutriControl kost niets

Lees meer ►